Maan Cirkel

Volg een jaar lang het ritme van de maan en van je eigen natuur, met een gelijkgestemde groep vrouwen!

MaanEnergie | VrouwenKracht | Zusterschap | Jaartraining MaanCirkel 2021

Het ritme van de maan is indrukwekkend, magisch en voorspelbaar en dat maakt de maan zo onweerstaanbaar. De aantrekkingskracht van de maan is voor iedere vrouw anders. Voor jou is het misschien de schoonheid van de maan op een heldere avond of een fysieke ervaring doordat je anders in je vel zit met volle maan. Onze menstruatie cyclus is verbonden met de stadia van de maan, het begin; de nieuwe maan, het groeien naar volheid; volle maan en het daarna weer afnemen tot het nieuwe begin. De natuur voelt die kracht|ritme van de maan, ze trekt het water naar zich toe;  eb en vloed, maar ook wij, ons lichaam bestaan voor ongeveer 70 procent uit water, dus we deinen mee met het ritme van de maan of we er ons bewust van zijn of niet!

De MaanCirkel: Een moment van Rust en Ruimte waarop je helemaal jezelf kan en mag zijn! We gaan elke Maan(d) samen op reis en stemmen af op de energie van de maan en die van onszelf, je stemt je af én verbindt je je met jouw eigen VrouwenKracht en bundelt deze met andere vrouwen, je maanzusters. Hierdoor kunnen we de kracht|energie inzetten voor je eigen groei, heling, inzichten, manifesteren en transformatie maar ook waar we gezamenlijk onze aandacht op richten! De oeroude traditie om met zusters samen te komen is de afgelopen eeuwen in de vergetelheid geraakt en nu is het weer de tijd om die weer in ere te herstellen.

Wij hebben onze eigen wijsheid meegekregen via onze moeder en grootmoeders; onze vrouwenlijn en die wijsheid kunnen we samen laten ontwaken. Want als wij helen, resoneert onze omgeving mee en inspireert jouw vonk van licht, ook anderen om vanuit liefde te leven. 

De nieuwe maan is het moment om je energie | Intentie | verwachtingen van de aankomende Maan(d) neer te zetten. De veiligheid en beslotenheid van de cirkel zijn belangrijk voor zelfreflectie en heling. Ik gebruik de hoedster-training van Camille Smeets (www.moonsisters.nl) als leidraad, met natuurlijk alles wat ik in mijn ‘rugzak’ meeneem op dit avontuur met jou en onze zusters!

MaanCirkel Maan Energie Mirjam Lie
MaanCirkel Maan Energie

Samen verbinden in de energie van de maan | Iedere maancirkel is uniek en magisch

De MaanCirkels zijn rituele levensbeschouwelijke bijeenkomsten waarbij we de natuurkrachten en windrichtingen aanroepen en sjamanistisch elementen verweven in de rituelen. De Cirkels dragen bij aan het empowerment van vrouwen. Als we onze authentieke VrouwenKracht meer in eigendom nemen, nodigen we mannen uit in hun MannenKracht te gaan staan en ontstaat er een nieuwe balans.

De avonden bestaan uit ongeveer vijf onderdelen: het ritueel van het openen van de maancirkel, een korte deelronde, een activiteit/reis, een korte deelronde waarbij de intentie voor de komende maan wordt uitgesproken en het ritueel voor het sluiten van de maancirkel.

De heilige ruimte in het magisch veld dat we openen, zorgt voor bescherming en een veilige bedding voor het proces in de MaanCirkel. Hiervoor gebruiken we een mooi ritueel van de MoonSisters. Daarna maken we verbinding met de krachten van het medicijnwiel; de vier windrichtingen, de natuurelementen, moeder aarde en vader kosmos en met de oer-maancirkel; het collectieve veld van vrouwen-kracht. Hierbij gebruik ik mijn sjamanen drum, Tibetaanse klankschaal en andere tingels voor extra verdieping van het trillingsniveau en gronding. We gaan in het eerste deel van het jaar het innerlijk landschap van onze ziel te verkennen, met sjamanistisch trance reizen om onze krachtdieren en spirit-helpers te ontmoeten. De tweede helft van het jaar reizen we iedere maan af naar een Chakra-punt om te onderzoeken hoe het hiermee is om vervolgens gezamenlijk een healing of integratie-sessie hierop te doen

Hoe ziet dit jaar er praktisch uit?

We beginnen de avond met het openen van de heilige ruimte en verbinden ons met de Aarde en de Kosmos, de Natuurelementen en de Windrichtingen en de OerMaanCirkel van alle vrouwen die ons voor gingen. We keren naar binnen en delen wat gedeeld wil worden, en gaan dan samen op een spirituele reis. Hiermee krijgen we helderheid over waar we onze aandacht op willen focussen in de aankomende maand en we sluiten af met een mooi ritueel.

Het MaanJaar heeft een cyclus van 12 of 13 manen met hun eigen thema en naam. De maanCirkel is één avond per maand van 19.00-22.00. We maken een committent naar onszelf én elkaar om samen op pad te gaan voor dit hele jaar. We starten met een groep van 4 tot maximaal 8 vrouwen, in mijn studio of wanneer dat nodig is, heb ik een andere fijne ruimte gevonden in de Hoofddorppleinbuurt, waar we voldoende afstand kunnen houden. Natuurlijk alleen als het verantwoord is en afhankelijk van de actuele Corona/RIVM richtlijnen.

Geplande MaanCirkel jaargroepen

Dit jaar zijn we gestart met 2 MaanCirkels op de Vrijdag en de Zondagavond. In de agenda staan enkele losse MaanCirkels ingeplant. In 2022 starten we weer een nieuwe Cirkel.

Investering in jezelf

Jaar-Training:  Jouw investering is 35€ per MaanCirkel-avond. Je schrijft je in voor één jaar (12 maancirkels) en dit is een commitment aan jezelf en aan elkaar, wat zorgt voor een veilige en consistente cirkel en energie.

Bij betaling van het gehele jaarbedrag vooraf, krijg je 1 Maancirkel gratis (is dan €385,- in totaal). Gemiste Maancirkels kunnen helaas niet worden ingehaald. Er is plek in de Cirkel voor maximaal 8 MaanVrouwen.

Je mag helemaal jezelf zijn!

De maan nodigt je uit om naar binnen te gaan en je af te stemmen op je eigen intuitie. Tijdens een MaanCirkel is niks raar en is alles bespreekbaar. Je bent welkom om echt de diepte in te gaan, met mij, de andere vrouwen, maar vooral met jezelf. Een groep komt nooit voor niks samen. We hebben allemaal gelijke thema’s en situaties die we bij elkaar herkennen.

Er is ruimte voor alles dat ontstaat en voor alle emoties die daarbij horen. Angst, verdriet, blijdschap, boosheid… alles mag er zijn. Soms zelfs allemaal tegelijk. Je bent goed zoals je bent. 

Meedoen met de MaanCirkel?

Bij interesse voor de Jaartraining in 2022 of een losse MaanCirkel kan je hier je gegevens invullen, dan neem ik contact op. Ik stem graag met je af of dit bij je past.

.